TEHO Tennisliiga alkaa täydellä kierroksella

10.10.2024  |  13:54  |  Ennakot

Uusi TEHO Tennisliigan kausi on pitkän odotuksen jälkeen alkamassa! Kauden avausottelut pelataan lauantaina, ja sen jälkeen pelejä on säännöllisesti helmikuun puolivälissä pelattaviin ratkaisuotteluihin asti.

Kauden käynnistymisen kunniaksi sekä miehet että naiset pelaavat lauantaina täyden kierroksen. Miehillä on täysi kierros myös sunnuntaina.

Naisilla uusinta helmikuun välierästä

Kenties viikonlopun kiinnostavin ottelu nähdään lauantaina Smash Centerissä, jossa kohtaavat naisten viime kauden hopea- ja pronssimitalistit. Smash pääsee hakemaan kotikentällään revanssia helmikuun niukasta välierätappiosta Smash-Kotkalle.

Lauantaina ei todennäköisesti nähdä samoja ottelupareja kuin välierässä, sillä Smash-Kotkan Klaudija Bubelyteä ei ole nimetty kokoonpanoon. Muuten jalkeille saadaan joukkueiden kärkipelaajat. Kotkalaisten kokoonpanossa ovat muun muassa Venla Ahti, Daria Bibanina, Elena Margaria sekä Emma Tuominen, ja Smashia tähdittävät muun muassa Ella Haavisto, Nuppu Palm ja Natalia Papshev.

Paluuta pudotuspeleihin janoava TaTS kohtaa avausottelussaan HVS:n. Tamperelaisten edelliset kaudet ovat päättyneet runkosarjaan, ja joukkue haluaisi varmasti katkaista putken. Pisteiden ottaminen hallitsevalta mestarilta helpottaisi urakkaa kummasti. TaTS pääsee otteluun vieläpä kotikentällään.

Helpolla HVS ei kuitenkaan pisteitä luovuta. Kokoonpanoon on nimetty muun muassa Stella Remander, Aino Alkio ja Valeria Gorlats eli kokoonpano on tuttuun tapaan erinomainen. TaTSin kokoonpanossa on puolestaan tuttuja nimiä Milla Kotamäen ja Ilona Haaviston johdolla mutta myös viime vuosina harvemmin liigassa nähdyt Tanja Tuomi ja Marissa Minetti. Luvassa onkin mielenkiintoinen ja todennäköisesti kovatasoinen ottelu.

Katseet kannattaa kohdistaa myös Ouluun, jossa OVS ja LVS kohtaavat. Viime kaudella LVS voitti avausviikonloppuna pelatun keskinäisen ottelun, ja niiden pisteiden ansiosta lahtelaiset välttivät karsinnat. Jumboksi jäänyt OVS säilytti kuitenkin sarjapaikkansa karsintojen kautta. Molempien joukkueiden katseet lienevät karsintojen välttämistä korkeammalla, mutta keskinäisen ottelun merkitys voi silti olla tälläkin kertaa suuri. Vaikka kausi on vasta alkamassa, joukkueiden on siis oltava iskussa saman tien.

Kummatkin saavat parhaat naisensa mukaan. Vierailijoiden kokoonpanosta löytyvät muun muassa Emma Kuusisto ja Karoliina Krook. OVS puolestaan on nimennyt Heidi Sarkkisen ja Laura Mustosen lisäksi muun muassa uuden virolaisvahvistuksensa Anna Maria Tottrupin. Sen sijaan Eveliina Koivupuisto ei ole tällä kertaa mukana.

Lauantaina toisensa kohtaavat myös ÅLK ja HLK. Viime kaudella kirvelevästi neljänneksi jäänyt ÅLK tavoittelee pääsyä mitalikantaan kuivien vuosien jälkeen. Kokoonpanossa ovat jälleen tutut Saara Aerila ja Emelie Gabran, mutta viime kaudella pisteitä nakuttanut Asta Miettinen ei ole päässyt mukaan. HLK on saanut Clarissa Blomqvistin johdolla kaikki avainpelaajansa mukaan.

Lauantain täyden kierroksen lisäksi sunnuntaina pelataan yksi ottelu HVS:n ja HLK:n kohdatessa toisensa. Viime kaudella HVS voitti keskinäisen ottelun 4–0, mutta silloin HLK pelasi ilman Blomqvistia. Sunnuntain ottelu tarjoaa molemmille joukkueille mahdollisuuden saada kauteen lentävä lähtö – kaksi voittoa avausviikonloppuna antaisi hyvät lähtökohdat kauteen.

Miehet urakoivat kymmenen ottelua

Miehet pelaavat siis täyden kierroksen sekä lauantaina että sunnuntaina. Viikonloppuna jännitettävää riittääkin kymmenen ottelun edestä.

Uutta väriä kauteen tuovat sarjanousijat LVS ja ÅLK. Kumpikaan ei pääse avausviikonloppuna helpolla. LVS kohtaa kaksi runkosarjan viime kauden kärkikolmikosta ja ÅLK kaksi kevään mitalijoukkueista.

Karsintaottelun kautta noussut ÅLK joutuu heti syvään päähän, sillä kauden avausottelussa vastaan asettuu puolustava mestari HVS. ÅLK joutuu vieläpä lähtemään otteluun ilman Juho-Eric Biggsiä. HVS:n nimekkäästä kokoonpanosta löytyvät muun muassa Patrick Kaukovalta, Leevi Säätelä, Otso Martikainen ja Viktor Durasovic, eli jokainen erävoittokin on kotijoukkueelle työn ja tuskan takana.

Urakka ei helpotu sunnuntaina, jolloin ÅLK matkaa Smashin vieraaksi. Viime kaudella mitaleille palanneen Smashin kokoonpanoon on nimetty joukkueen ykköstykit Oskari Paldaniusta lukuun ottamatta, ja joukkue on edelleen kivikova. Ilman pisteitä jääminen olisi karu alku ÅLK:n liigataipaleelle, mutta helpolla pisteitä ei ole luvassa kummastakaan ottelusta.

I-divisioonan voittanut LVS puolestaan aloittaa liigakautensa ETT:tä vastaan. Viime kaudella runkosarjan kolmanneksi sijoittunut mutta puolivälierissä pudonnut ETT on uudistunut täksi kaudeksi voimakkaasti, ja joukkueen ykköspelaajiin lukeutuvat Emil Matikainen, Nuutti Jokinen ja Felix Alopaeus. Oskari Eerolan johdolla LVS on iskukykyinen joukkue, mutta muilla kuin Eerolalla ei juuri ole liigakokemusta. Ottelu antaakin suuntaa molempien joukkueiden kausille.

Sunnuntaina LVS haastaa viime kauden runkosarjan voittajan ja hopeamitalistin TaTSin. Peetu Pohjolan, Lauri Kiiskin ja Hermanni Tiaisen tähdittämä TaTS ei ole saanut ulkomaalaisvahvistuksiaan mukaan avausviikonloppuna, mutta joukkue on silti tasaisen laadukas. LVS joutuukin kovaan paikkaan avausviikonloppuna, mutta joukkueessa on taitoa ja pisteitä saattaa hyvinkin ropista heti ensimmäisistä otteluista.

Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt GT pelaa avausviikonloppuna vierasottelut Smashia ja Sataa vastaan. Santtu Leskisellä ja Ristomatti Lanteella vahvistunut GT saa avausviikonloppuna avuksi myös Jürgen Zoppin. Vaikka Smashia on povattu mitalikamppailuun, voitto GT:stä ei siis irtoa helpolla.

Sata lähtee viikonloppuun ilman Harri Heliövaaraa, mutta muut avainpelaajat ovat mukana. Joukkue on kahdesti peräkkäin jäänyt vaille pudotuspelipaikkaa, ja GT on joukkueita, joita vastaan kilpailua pudotuspelipaikoista käydään. Pisteet olisivat siis tervetulleita. Ennen GT-ottelua Sata kohtaa lauantaina TVS:n, joka myös kilpailee pudotuspelipaikoista. Molemmat ottelut ovat siis niin sanotusti kahdeksan pisteen otteluita taistelussa pudotuspelipaikoista.

Myös Smash-Kotka pelaa avausviikonloppuna kotikentällään tärkeistä pisteistä. Lauantaina vastaan asettuu TaTS ja sunnuntaina TVS. Kotkalaiset eivät lukeudu sarjan suurimpiin suosikkeihin, mutta joukkue on kuitenkin ollut kolme kertaa peräkkäin mitalipeleissä ja keväällä 2022 jopa finaalissa. Katseet ovat varmasti korkealla tälläkin kertaa, ja voitot avausviikonloppuna antaisivat hyvät lähtökohdat tavoitella sijoituksia kärkipäässä.

Avausviikonlopusta on siis helppo odottaa mielenkiintoista. Edellisistä liigaotteluista on jo aikaa, joten joukkueiden iskukyky on arvoitus. Jaossa on silti arvokkaita pisteitä, ja esimerkiksi pudotuspeleihin pääsystä taistelevien joukkueiden keskinäiset ottelut voivat jopa ratkaista sen, mitkä joukkueet pääsevät huipentamaan kautensa pudotuspeleissä ja mitkä jäävät ulos niistä. Molempina päivinä onkin luvassa jännittäviä otteluita tärkeistä pisteistä.

Parasta tennis on tietenkin paikan päällä. Penkkiurheilijat voivat seurata otteluita myös Tennisliiton YouTube-kanavalta. Kauden aikana lähes kaikki ottelut näytetään suorana lähetyksenä, ja avausviikonlopun otteluistakin yhtä vaille kaikki ovat katsottavissa kanavalta.

Ohjelma

Naiset

12.10.
OVS–LVS klo 11.00
TaTS–HVS klo 14.00
Smash–Smash-Kotka klo 16.30
ÅLK–HLK klo 17.30

13.10.
HVS–HLK klo 12.00

Miehet

12.10.
Smash-Kotka–TaTS klo 13.00
TVS–Sata klo 13.00
ETT–LVS klo 14.00
ÅLK–HVS klo 14.30
Smash–GT klo 16.30

13.10.
HVS–ETT klo 10.00
Smash–ÅLK klo 10.30
TaTS–LVS klo 12.00
Smash-Kotka–TVS klo 13.00
Sata–GT klo 14.00

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 41/2024 – →