TEHO Tennisliigan avauskierroksella pitkiä otteluita

13.10.2024  |  00:24  |  Raportit

TEHO Tennisliigan kausi 2024–2025 avattiin lauantaina täydellä kierroksella. Jaossa oli tärkeitä pisteitä, ja osassa otteluista pisteistä taisteltiinkin pitkän kaavan kautta. Liiga jatkuu heti sunnuntaina miesten pelatessa täyden kierroksen. Naisten ohjelmassa on yksi ottelu sunnuntaille.

Smash sai revanssin Smash-Kotkasta

Avauskierroksella nähtiin uusinta toisesta naisten kevään välierästä, sillä Smash ja Smash-Kotka kohtasivat toisensa. Smash sai revanssin niukasta välierätappiostaan ja voitti ottelun 3–1.

Ella Haavisto, Nuppu Palm ja Wilhelmina Vainikka toivat kotijoukkueelle täydet pisteet kaksinpeleistä. Vainikka joutui koville, sillä hänen ottelunsa Elena Margariaa vastaan venyi pitkäksi, mutta lopulta nuori pelaaja otti ensimmäisen Tennisliiga-voittonsa lukemin 6–7, 7–6, 10–8.

Nelinpelissä Haavisto ja Palm kohtasivat Emma Tuomisen ja Venla Ahdin. Tuominen ja Ahti toivat Smash-Kotkalle kauden avauspisteen voittamalla ottelun 6–1, 3–6, 10–5. Otteluvoitto meni kuitenkin Smashille pistein 3–1.

Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt TaTS avasi kauden hyvin, sillä pitkä HVS-ottelu päättyi pistejakoon lukemin 2–2. TaTSin pelaajat onnistuivat voittamaan kaikissa otteluissa avauserän, mutta HVS käänsi kaksi kaksinpeliä voitokseen. Valeria Gorlats oli ratkaisuhetkillä omaa luokkaansa ja voitti Ilona Haaviston lopulta 5–7, 6–4, 10–1. Aino Alkio puolestaan nousi 1–6, 6–3, 10–5 -voittoon Marissa Minettiä vastaan. Kolmas kaksinpeli päättyi kotijoukkueen eduksi, sillä Hanna Vänni voitti Emilia Lehtisen 6–4, 6–2.

Myös nelinpelistä tuli tasainen ja viihdyttävä. Minetti ja Haavisto voittivat avauserän puhtaasti 6–0, mutta Alkio ja Gorlats tasasivat toisessa erässä tilanteen. Pitkä tie-break ratkesi kotijoukkueen voittoon, ja ottelu päättyi lukemiin 6–0, 3–6, 12–10. Näin pisteet jaettiin 2–2. Tappio oli Alkion ensimmäinen Tennisliigassa – voittoja oli kertynyt jo 12.

Myös OVS ja LVS jakoivat pisteet 2–2. Joukkueet olivat viime kaudella sarjan viimeiset, ja viime kauden tavoin ottelusta tuli tasainen. Lahtelaiset olivat kaksinpeleissä etevämpiä Emma Kuusiston voitettua uransa ensimmäisen liigaottelun pelanneen Laura Mustosen ja Karoliina Krookin voitettua Saskia Soomen. Se ei kuitenkaan vielä riittänyt otteluvoittoon.

OVS hävisi viime kaudella runsaasti kolmeen erään venyneitä otteluita, mutta tällä kertaa tulos oli toinen. Ensin Sofia Holopainen nousi Iben Molia vastaan voittoon lukemin 3–6, 7–5, 12–10. Myös tiukkaakin tiukempi nelinpeli päättyi oululaisjuhliin, sillä Soome ja Holopainen voittivat Kuusiston ja Molin lukemin 6–4, 6–7, 11–9. Tuloksena oli siis 2–2-tasapeli, minkä luulisi tyydyttävän molempia joukkueita.

Smashin lisäksi toinenkin joukkue juhli voittoa, sillä ÅLK voitti avausottelussaan HLK:n 3–1. Ykköspelaajien ottelu oli tasainen, mutta HLK:n Clarissa Blomqvist joutui lopulta taipumaan Emelie Gabranille luvuin 4–6, 6–4, 13–11. Toisen pisteen ÅLK:lle toi Saara Aerila, joka voitti Ilona Kanervan 6–1, 6–1. Lorna Pujals toi puolestaan ÅLK:lle kauden ensimmäisen pisteen nousemalla tasaisessa ottelussa voittoon ensimmäisen ottelunsa Tennisliigassa pelanneesta Oona Järvisestä luvuin 4–6, 7–5, 10–8. Piste jäi kuitenkin vierailijoiden ainoaksi, sillä nelinpelissä Gabran ja Aerila kaatoivat Blomqvistin ja Iida Heinosen 6–3, 6–4.

Miesten suosikit vahvoja

Miesten kierroksella suosikit olivat vahvoja. Kaikki viime kauden runkosarjan top 5 -joukkueista hakivat nimittäin avauskierrokselta voiton.

Kenties kierroksen jännittävimmässä ottelussa viime kaudella hopealle sijoittunut TaTS haki 3–1-voiton Smash-Kotkasta. Kaikki kaksinpelit päättyivät vierailijoiden hyväksi. Peetu Pohjola voitti Vesa Ahdin 6–7, 6–3, 10–5, Lauri Kiiski urakoi 6–3, 4–6, 14–12 -voiton Siim Troostista ja Hermanni Tiainen kaatoi Ville-Petteri Ahdin luvuin 7–6, 6–3. Vuosikausia Tennisliigassa menestyksellä pelannut Kiiski on nyt pelannut pitkällä liigaurallaan 149 runkosarjaottelua, eli seuraavassa ottelussa on juhlan paikka.

Myös nelinpeli venyi pitkäksi, ja se päättyi kotiyleisön iloksi kotkalaisten voittoon. Vesa Ahti ja Troost pelasivat ensimmäisen erän tappion jälkeen vahvasti ja voittivat Pohjolan ja Tiaisen lopulta lukemin 4–6, 6–1, 10–1. Näin pisteet menivät TaTSille 3–1.

Peetu Pohjola oli tyytyväinen joukkueensa avaukseen. ”Joukkueen esitys tänään oli varsinkin kaksinpeleissä erittäin vakuuttava. Kaksi tie-breakia kääntyi voitoksi ja Hermanni otti myös tiukan voiton”, Pohjola iloitsi ottelun ratkettua. Myös oman pelin sujuminen lämmitti mieltä, ja etenkin syöttö toimi hyvin.

TaTSin tavoitteet kauteen ovat selkeät. ”Tavoitteena on runkosarjasta playoffseihin pääsy ja playoffseissa viime vuoden hopean kirkastaminen kullaksi”, Pohjola kertoi. Joukkue on valmistautunut kauteen kovalla fysiikkaharjoittelulla, minkä lisäksi Pohjola on saanut hyvää matsirutiinia futures-turnauksista. Seuraavat pisteet ovat jaossa heti sunnuntaina, kun TaTS kohtaa LVS:n. ”Odotan tiukkaa ottelua. Viimeksi hävisin tiukasti Oskari Eerolalle, niin lähden hakemaan revanssia”, Pohjola päätti.

Sarjanousija ÅLK joutui kovaan paikkaan, sillä avauskierroksella vastaan asettui hallitseva mestari HVS. Viime kauden voittokulku I-divisioonassa oli kuin muisto vain, sillä HVS ei antanut kotijoukkueelle erääkään. Viktor Durasovic, Patrick Kaukovalta ja Leevi Säätelä voittivat kaksinpelit kahdessa erässä ja nelinpelissä pari Durasovic/Kaukovalta voitti Axel Erikssonin ja Oliver Byskatan myös suoraan 2–0. Voittojensa myötä Durasovic on nyt voittanut peräti 16 peräkkäistä ottelua Tennisliigassa.

ÅLK:sta lähimpänä erävoittoa oli Lucas Eriksson, joka taipui Säätelälle taistellen luvuin 6–7, 5–7. Koko ÅLK:n nelikolle – Byskata, Erikssonit sekä Leo Stenlund – ottelut olivat uran ensimmäiset Tennisliigassa.

ÅLK:lle ei ole luvassa helppoa ottelua sunnuntainakaan, sillä joukkue matkaa viime kaudella pronssia juhlineen Smashin vieraaksi. HVS puolestaan kohtaa sunnuntaina ETT:n.

Toinen sarjanousija LVS avasi pistetilinsä, mutta otteluvoitto jäi vielä haaveeksi. ETT oli nimittäin parempi luvuin 3–1. Sunnuntaina LVS haastaa TaTSin ja ETT siis HVS:n.

Kaksinpelit olivat ETT:n juhlaa. Nuutti Jokinen voitti Eeli Pihlajan 7–5, 6–3 ja Alex Tuomolin Elias Suikkasen 6–3, 7–6. Kolmas kaksinpeleistä venyi kolmieräiseksi, mutta lopulta Emil Matikainen kaatoi Oskari Eerolan 7–6, 2–6, 10–4. Tasaisessa nelinpelissä Eerola ja Pihlaja onnistuivat voittamaan Matikaisen ja Jokisen 7–6, 7–6, ja näin LVS sai liigahistoriansa ensimmäisen pisteen. Ottelussa nähtiin useita debyyttejä liigatasolla, sillä sekä Tuomolinille, Pihlajalle että Suikkaselle ottelu oli ensimmäinen Tennisliigassa.

Kevään pronssimitalisti Smash voitti GT:n puhtaasti 4–0. Otteluparin tasaisin ottelu käytiin ykköspelaajien välillä. Smashin uusi vahvistus Markus Mölder onnistui voittamaan Santtu Leskisen pitkän kaavan kautta 4–6, 7–5, 10–5. Jeri Lassila ja Arttu Ronkainen hoitivat muut kaksinpelit kahdessa erässä. Kun nelinpelikin päättyi vielä Mölderin ja Lassilan voittoon, kirjattiin kotijoukkueelle täydet pisteet.

Sata ei saanut kaudelleen toivomaansa alkua, sillä TVS vei joukkueiden välisen ottelun puhtaasti 4–0. Kotijoukkueen voiton takuumiehiä olivat Eero Vasa, Tuomas Rikkonen sekä viimeksi syksyllä 2018 Tenniliigaa pelanut Fred Simonsson. Ottelu oli TVS:n hallintaa, sillä kaikki parit päättyivät suoraan kahdessa erässä ja yhtä vaille kaikissa erissä taululle kirjattiin 6–2. Sata-pelaajista lähimpänä erävoittoa oli Eemil Pasanen, joka taipui Tuomas Rikkoselle lopulta 2–6, 6–7. TVS kohtaa sunnuntaina Smash-Kotkan ja Sata GT:n.

Tennisliiga jatkuu sunnuntaina. Miehet pelaavat täyden kierroksen, naisilla on luvassa yksi ottelu. Otteluita voi seurata Tennisliiton YouTube-kanavalta!

Tulokset

Naiset
OVS–LVS 2–2
TaTS–HVS 2–2
Smash–Smash-Kotka 3–1
ÅLK–HLK 3–1

Miehet
Smash-Kotka–TaTS 1–3
TVS–Sata 4–0
ETT–LVS 3–1
ÅLK–HVS 0–4
Smash–GT 4–0

Sunnuntain ottelut

Naiset
HVS–HLK klo 12.00

Miehet
HVS–ETT klo 10.00
Smash–ÅLK klo 10.30
TaTS–LVS klo 12.00
Smash-Kotka–TVS klo 13.00
Sata–GT klo 14.00

Jaa:

Seuraava uutinen: Paldanius ITF-junioriturnausvoittoon Espanjassa… →