Tutustu Suomen vastustajiin Davis Cup Finalsissa

24.7.2024  |  12:10  |  Ennakot

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, suuntaa Davis Cup Finalsiin Manchesteriin syyskuussa 10.-15.9.

Kapteeni Jarkko Nieminen valitsi ensimmäisessä vaiheessa Suomen joukkueeseen neljä pelaajaa: Emil RuusuvuoriOtto VirtanenHarri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen. Joukkueeseen saa tehdä neljä muutosta ja/tai lisäystä maanantaihin 9.9. asti.

”Kansainvälisen lajiliiton sääntöjen mukaisesti tulee tässä vaiheessa nimetä ensimmäinen kokoonpano turnaukseen. Katsotaan lähempänä joukkueen täydentämistä; se on varmaa, että olemme valmiina tulevaan turnaukseen ja on upeaa päästä toista vuotta putkeen MM-kisoihin”, kommentoi kapteeni Nieminen.

16 parhaan maan alkulohkovaihe pelataan neljällä eri paikkakunnalla 10.-15.9. Suomen lohkossa pelaavat myös Iso-Britannia, Kanada ja Argentiina. Ottelut pelataan AO Arenalla, jonka kapasiteetti Davis Cupissa on 12 800. Suomi avaa kisaurakkansa isäntämaa Iso-Britanniaa vastaan keskiviikkona 11.9.

SUOMEN OTTELUT (ajat paikallista aikaa)
11.9. klo 13.00 Suomi – Iso-Britannia | osta liput Suomen fanikatsomoon
12.9. klo 13.00 Kanada – Suomi | osta liput Suomen fanikatsomoon
14.9. klo 13.00 Suomi – Argentiina | osta liput Suomen fanikatsomoon

Jokaisen lohkon kaksi parasta maata etenee kahdeksan parhaan maan finaalivaiheeseen Málagaan 19.-24.11. Suomi ylsi sensaatiomaisesti Davis Cupin välieriin viime vuonna.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Kutkuttavat ennakkoasetelmat

Mielenkiintoisen Suomen lohkosta tekee, että jokaisella maalla on kovat kaksinpelaajat ja nelinpeliin erikoistuneet parit.

Yksilötasolla Argentiinan kaksinpelaajat Sebastian Baez (ATP-18), Tomas Martin Etcheverry (ATP-35) ja Francisco Cerundolo (ATP-37) muodostavat rankingin perusteella kovimman kolmikon. Argentiinalaiset kertovat viihtyvän enimmäkseen massakentillä ja kun Manchesterin turnaus pelataan kovilla sisäkentillä, se tuo oman mausteensa ja erikoispiirteensä voimasuhteisiin. Myös Iso-Britannian kolmikko löytyy TOP100 sisältä; ykköshahmonaan nuori Jack Draper (ATP-26). Kanadan voimakaksikko on Felix Auger-Aliassime (ATP-19) ja entinen TOP10-pelaaja, loukkaantumisesta palaava, Denis Shapovalov (ATP-140). Auger-Aliassime ja Shapovalov johdattivat maansa Davis Cupin voittoon vuonna 2022.

Suomen kaksinpelin kärkipelaajat Emil Ruusuvuori (ATP-69) ja Otto Virtanen (ATP-134) ovat osoittaneet vuosien varrella kykenevänsä voittamaan korkeammalle sijoitettuja pelaajia. Nelinpeliässät Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen pitävät huolen Suomen iskukyvystä mikäli ratkaisu menisi nelinpeliin.

Pelatut maaottelut
Suomi – Iso-Britannia 0-5, ottelut pelattu 1928, 1933, 1968, 1988, 1989
Suomi – Kanada 1-1, ottelut pelattu 1966 ja 2023 (Suomi voitti)
Suomi – Argentiina 1-1, ottelut pelattu 1960 ja 2023 (Suomi voitti)

Jos katsotaan maiden maailmanlistasijoituksia, jatkoon lohkosta etenevät Kanada (maailmanlistan 3.) ja Suomi (10.). Iso-Britannia on listan 12. ja Argentiina 20.

Kanada
Felix Auger-Aliassime
Denis Shapovalov
Gabriel Diallo
Milos Raonic
Vasek Pospisil

Suomi
Emil Ruusuvuori
Otto Virtanen
Harri Heliövaara
Patrik Niklas-Salminen

Iso-Britannia
Jack Draper
Cameron Norrie
Daniel Evans
Joe Salisbury
Neal Skupski

Argentiina
Sebastian Baez
Francisco Cerundolo
Tomas Martin Etcheverry
Andres Molteni
Maximo Gonzalez

Jaa:

Seuraava uutinen: Näin Tampere Open… →