Tutustu Tampere Openin sijoitettuihin pelaajiin

18.7.2024  |  11:36  |  Ennakot

Kuva: Francisco Comesana, ATP

Tampere Openin ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan maanantaina ja tiistaina (katso aikataulu). Suomalaisista pääsarjassa nähdään varmuudella Eero Vasa ja Patrick Kaukovalta. Tässä artikkelissa tutustutaan osallistujalistauksen kahdeksaan kärkipelaajaan.

* Muutokset pelaajalistaukseen ovat vielä mahdollisia; seuraa listausta täältä.

TAMPERE OPENIN KOTISIVUT

1. FRANCISCO COMESANA, ARGENTIINA
23-vuotias argentiinalainen Francisco Comesanaon elämänsä vireessä. Hän on nyt maailmanlistalla lukemassa 100, mutta käväisi jo lukemassa 87. Massakentillä viihtyvä pelaaja säväytti ja osoitti monipuolisuuttaan yltämällä Wimbledonin kolmannelle kierrokselle; avauskierroksella hän voitti TOP10-pelaaja Andrey Rublevin. Comesana on voittanut tänä vuonna yhden Challenger-kisan ja uransa aikana yhteensä viisi.

2. MURKEL DELLIEN, BOLIVIA
Bolivialainen Murkel Dellien, 26, saapuu hyvässä vireessä Tampereelle. Hän voitti muutamat viikot takaperin Romanian ATP Challenger -turnauksen, mikä oli hänen uransa ensimmäinen haastajakiertueella. Dellien löytyy maailmanlistalta lukemasta 168, joka on myös hänen toistaiseksi paras noteerauksensa.

3. DMITRY POPKO, KAZAKSTAN
Kolmanneksi sijoitetulla Dmitry Popkolla(ATP-186) on poikkeuksellisen paljon ITF-ammattilaiskisavoittoja: 25. Hän hakee Tampereelta toista täysosumaansa Challenger-kiertueelta, ensimmäinen tuli vuonna 2021. Myös Popko tulee hyvässä vireessä Tampereelle, sillä hän hävisi Dellienille Romanian Challenger-finaalissa. Popko ylsi Tampere Openissa puolivälieriin 2021 ja 2017.

4. TOMAS BARRIOS VERA, CHILE
Chileläinen Tomas Barrios Veraaloitti kauden maailmanlistan lukemasta 93. Nyt maailmanlistan 207. hakee nousua ylemmäs. Barrios Vera voitti viime kesänä kaksi Challenger-kisaa ja viikko sitten oli finaalissa Italiassa.

5. CALVIN HEMERY, RANSKA
Ranskalainen Calvin Hemery(ATP-221) on tuttu tamperelaisyleisölle, sillä hän voitti Tampere Openin 2017. 29-vuotias Hemery ei ole tuon jälkeen onnistunut valloittamaan Challenger-turnausta, mutta ITF-tasolla kisavoittoja on tullut viisi kappaletta. Lähellä haastajaturnauksen kisavoitto oli kesäkuussa, kun hän ylsi loppuotteluun Ranskassa.

6. JAVIER BARRANCO COSANO, ESPANJA
25-vuotias espanjalainen Javier Barranco Cosanoon uransa toistaiseksi parhaassa maailmanlistasijoituksessa 229 suunnatessaan kohti Tamperetta. Vasenkätinen pelaaja ilmoittaa massakentät suosikkialustakseen. Hän ei vielä ole voittanut turnausta Challenger-tasolla, mutta ITF-tasolla täysosumia on komeat 15.

7. AZIZ DOUGAZ, TUNISIA
Tunisialainen Aziz Dougazon voittanut tänä vuonna kaksi ITF-turnausta massakentillä. 27-vuotias pelaaja hakee uransa ensimmäistä Challenger-kisavoittoa Tampereella. Dougaz on maailmanlistan 233. ja ylsi viime kesänä puolivälieriin Tampereella.

8. OLIVER CRAWFORD, ISO-BRITANNIA
Iso-Britannian oikeakätinen Oliver Crawford (ATP-236), 25, hakee niin ikään ensimmäistä Challenger-turnausvoittoaan. Crawford voitti viime viikolla uransa yhdeksännen ITF-kisan Hollannissa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 29/2024 – →