Uutiset
Useimmin kysytyt kysymykset – Tennis Europe Junior Tour
10.1.2017 | 15:54
1. Mikä on Tennis Europe Junior Tour?
Tennis Europe Junior Tour on kilpailusarja, jota järjestetään ympäri Eurooppaa. Kilpailut ovat avoimia pelaajille kaikkialta maailmasta. Ikäryhmiä on kolme: 12-vuotiaat & nuoremmat, 14-vuotiaat & nuoremmats sekä 16-vuotiaat & nuoremmat. Lisäksi kilpailut on jaettu kolmeen eri kategoriaan, jotka ovat 1., 2., ja 3. Kategoria 1 sisältää kiertueen huippukilpailut, kuten Euroopan mestaruuskilpailut. Kaikki 12-vuotiaiden tapahtumat ovat puolestaan 3. kategorian kilpailuja.
2. Miten ilmoittaudun Tennis Europe Junior Tour 12v.-, 14v.- ja 16v.-kilpailuihin?
Kaikilla pelaajilla tulee olla voimassa oleva IPIN (International Player Identification Number eli kansainvälinen pelaajanumero) sekä Tennis Europe -käyttäjätunnus (Tennis Europe Account).
Esimerkki:
IPIN pelaajanumero: SMI1234567
IPIN salasana: MichaelSmith
Tennis Europe käyttäjätunnus: Johnsmith
Tennis Europe salasana: tennis123
Lisätietoa ja ohjeita löytyy englanniksi täältä: http://www.tenniseurope.org/page.aspx?id=16409 (kohdat 1 ja 2)
3. Kuinka moneen samalla viikolla pelattavaan kilpailuun voin ilmoittautua?
14- ja 16-vuotiaiden ikäluokissa voi ilmoittautua maksimissaan kolmeen yhtäaikaisesti pelattavaan kilpailuun. Mikäli ilmoittaudut useampaan kuin yhteen, sinun tulee asettaa kilpailut prioriteettijärjestykseen (esimerkiksi: 1. Tampere Cup, 2. Tukholma Open, 3. Pietari Challenge).
HUOM: Vetäytymisajankohdan (withdrawal deadline) jälkeen pelaaja voi näkyä vain yhden (1) kilpailun pääsarjan tai karsinnan osallistujalistalla (acceptance list). Mikäli pelaaja ei ole vetäytynyt kilpailusta määräaikaan mennessä ja hänen nimensä on näkyvissä useammalla kuin yhdellä osallistujalistalla, hänen ilmoittautumisensa tullaan automaattisesti poistamaan kaikista paitsi yhdestä kilpailusta.
Automaattinen valinta perustuu yhdistelmään pelaajan sijoituksista osallistujalistoilla sekä hänen tai Tennis Europen ilmoittautumisen yhteydessä määrittämään prioriteettijärjestykseen.
12-vuotiaiden sarjan pelaajat voivat ilmoittautua vain yhteen kilpailuun per viikko.
4. Kuinka moneen turnaukseen voin osallistua vuoden aikana?
12v. & nuoremmat: Pelaajat voivat yhden kalenterivuoden aikana osallistua enintään kymmeneen 12.v/14v. kilpailuun. Kilpailumääriin ei lasketa mukaan Tennis Europen järjestämiä joukkuekilpailuja. Lisätietoa linkin sivulta 15: http://www.tenniseurope.org/file_download.aspx?id=28132
14/16 & nuoremmat: Ei rajoituksia.
5. Milloin kilpailun ilmoittautuneet pelaajat julkaistaan Tennis Europen verkkosivuilla?
Kilpailuun ilmoittautuneet pelaajat (entry list) julkaistaan maanantaisin 12:00 GMT kolme viikkoa (21 päivää) ennen kilpailuviikkoa. Tällöin julkistetaan kilpailun pääsarjassa (main draw), karsinnassa (qualifying) sekä varasijoilla (alternates) olevat pelaajat. Julkaisun jälkeen listojen päivittymistä on helppo seurata osoitteessa www.tenniseurope.org. Listoja päivitetään usean kerran päivässä eli mikäli joku pelaajista vetäytyy kilpailusta, niin näet uuden sijoituksesi listalla lähes reaaliajassa. Vetäytymistakarajan jälkeen (withdrawal deadline/klo. 14:00 GMT 13 päivää ennen turnausviikon maanantaita) lista ilmoittautuneista pelaajista (entry list) muuttuu osallistujalistaksi (acceptance list). Tämän jälkeen pelaajat, jotka löytyvät pääsarjasta tai karsinnasta, ovat sitoutuneet osallistumaan kilpailuun.
6. Mitä tapahtuu, jos unohdan ilmoittautua kilpailuun ennen ilmoittautumisajan päättymistä?
Myöhästyneitä ilmoittautumisia ei voida hyväksyä.
Pelaaja saa kuitenkin yrittää mukaan kilpailun karsintoihin samaan tapaan kuin varasijoilla olevat pelaajat. Tällöin hänen tulee ilmoittautua eli ”signata” (sign-in) karsintoihin paikan päällä henkilökohtaisesti. Pelaaja voi myös anoa villiä korttia kilpailunjohtajalta. Kummankaan edellä mainitun onnistumista ei voida luvata.
HUOM: Pelaaja ei voi, suorasti eikä epäsuorasti, tarjota, antaa, pyytää, vastaanottaa tai hyväksyä, tai sopia tarjoavansa, antavansa, pyytävänsä, vastaanottavansa tai hyväksyvänsä mitään vastineeksi villistä kortista. Tämän pykälän rikkominen johtaa kurinpidollisiin toimiin.
7. Miten voin vetäytyä kilpailuista?
Voit vetäytyä Tennis Europen verkkosivuilla aina oman kaaviosi paikan päällä tapahtuvan ilmoittautumiseen eli ”signauksen” (sign-in deadline) asti. Huomaathan kuitenkin, että jos jättäydyt pois kilpailusta vetäytymisajankohdan jälkeen (klo. 14:00 GMT, 13 päivää ennen turnausviikon maanantaita) ja sinut on hyväksytty kilpailun pää- tai karsintasarjaan, niin saat rangaistuksen myöhästyneestä vetäytymisestä.
HUOM: Kalenterivuoden aikana tapahtuneesta kolmesta (3) ensimmäisestä vetäytymisestä ei tule rangaistusta. Vetäytyminen tulee kuitenkin olla saapunut kilpailunjärjestäjälle ja Tennis Europe:lle ennen ”signausta” joko verkkosivujen kautta tai faksilla.
Mikäli et voi vetäytyä verkkosivujen kautta, voit myös peruuttaa osallistumisesi lähettämällä faksin Tennis Europelle (faksin numero: +41 61 331 7253). Sinun tulee käyttää virallista vetäytymiskaavaketta ja ilmoittaa sekä IPIN eli kansainvälinen pelaajanumero (esimerkiksi: SMI1234567) että Tennis Europe käyttäjänimi (esimerkiksi: Johnsmith).
Lisätietoja englanniksi: http://www.tenniseurope.org/page.aspx?id=16409 Huomioithan, että peruutuksia ei hyväksytä sähköpostilla eikä puhelimitse.
8. Miten ilmoittautuja- ja osallistujalistat (entry/acceptance lists) muodostetaan?
Lisätietoja englanniksi sivuilla 24-27: http://www.tenniseurope.org/page.aspx?id=16409
14- ja 16-vuotiaiden kilpailut:
Pelaajat asetetaan Tennis Europe Junior Rankingin mukaiseen järjestykseen ilmoittautumisajan päätyttyä. Heidät valitaan ja sijoitetaan pääsarjaan sekä karsintaan ensisijaisesti Tennis Europe -rankingiin perustuen. Tämän jälkeen kansalliset tennisliitot ja kilpailunjärjestäjät voivat käydä läpi ilmoittautumiset sekä antaa lisätietoja pelaajista (ns. national window). Myös Suomen Tennisliitolla on muutama päivä aikaa käydä läpi ilmoittautumiset, nimetä maajoukkueryhmät ja valmentajat, sekä asettaa ilman Tennis Europe -rankingia olevat pelaajat kansallisen rankingin mukaiseen järjestykseen. Viimeiseksi kilpailunjärjestäjällä on vielä muutama päivä tehdäkseen tietyt valintansa pääsarjaan pääsevistä pelaajista (ns. organiser window).
Osallistujalistat (acceptance lists): Osallistujalistat julkaistaan maanantaisin kello 12:00 GMT kolme viikkoa (21 päivää) ennen kilpailun alkamista. Tällöin julkistetaan kilpailun pääsarjassa (main draw), karsinnassa (qualifying) sekä varasijoilla (alternates) olevat pelaajat. Julkaisun jälkeen listojen päivittymistä on helppo seurata osoitteessa www.tenniseurope.org. Listoja päivitetään usean kerran päivässä eli mikäli joku pelaajista vetäytyy kilpailusta niin näet uuden sijoituksesi listalla lähes reaaliajassa.
12-vuotiaiden kilpailut:
Merkittävin ero 12-vuotiaiden kilpailuissa on se, että heillä ei ole lainkaan Tennis Europe -rankingia. Tästä syystä kilpailun järjestäjä hyväksyy (organiser acceptances) kilpailun pää- ja karsintasarjaan osallistuvat pelaajat.
9. Miten Tennis Europe Junior Tour Ranking lasketaan?
• Tennis Europe Junior Tour Ranking 14- ja 16-vuotiaissa:
Rankingiin lasketaan mukaan kuusi parasta kaksinpelitulosta (parhaat pisteet, ei välttämättä sijoitukset) 52 viikon ajalta. Pelaajille, jotka voivat osallistua 14-vuotiaiden kilpailuihin, voidaan näihin tuloksiin laskea mukaan maksimissaan kaksi 16-vuotiaiden kilpailua. Rankingiin lasketaan myös kaksi parasta nelinpelitulosta (tulokset voivat olla 14v. tai 16v. kilpailuista). Kauden parhaille pelaajille järjestettävästä Masters-tapahtumasta saadut pisteet sisällytetään kuuden turnauksen kiintiöön. Sen sijaan joukkuemuotoisesta Euroopan mestaruuskilpailuista (Winter ja Summer Cup:it) saatavia pisteitä ei lasketa edellä mainittuun kiintiöön vaan niistä on mahdollista kerätä ylimääräisiä ranking pisteitä. Winter ja Summer Cup:ista huomioidaan rankingiin vain kaksi viimeisimmin järjestettyä tapahtumaa.
Pelaajille, jotka täyttävät kilpailuvuonna 15 tai 16 vuotta, otetaan huomioon myös heidän edellisen viikon ITF Junior Circuit -rankinginsa. ITF-rankingpisteet otetaan huomioon 200 prosentin kertoimella. Tätä kerrointa saatetaan muuttaa vuoden aikana. Lisäksi pelaajille, jotka täyttävät kilpailuvuonna 15 tai 16 vuotta, otetaan huomioon myös heidän mahdollinen ammattilaisrankinginsa. ATP- ja WTA-kaksinpelin rankingpisteet otetaan huomioon 200 prosentin kertoimella. Näitä kertoimia saatetaan muuttaa vuoden aikana.
• Race to the Masters Ranking (Mastersiin vaikuttavat pisteet) 14- ja 16-vuotiaissa:
Race to the Masters Rankingiin lasketaan mukaan kuusi parasta tulosta kaksinpelistä- ja kaksi parasta tulosta nelinpelistä (parhaat pisteet, ei välttämättä sijoitukset) 52 viikon ajalta. Kauden parhaille pelaajille järjestettävästä Masters-tapahtumasta saadut pisteet sisällytetään kuuden turnauksen kiintiöön. Sen sijaan joukkuemuotoisista Euroopan mestaruuskilpailuista (Winter ja Summer Cup:it) saatavia pisteitä ei lasketa edellä mainittuun kiintiöön vaan niistä on mahdollista kerätä ylimääräisiä rankingpisteitä. Winter ja Summer Cup:sta huomioidaan rankingiin vain kaksi viimeisimmin järjestettyä tapahtumaa. ITF pisteitä ammattilais- tai juniorikilpailuista ei oteta huomioon.
• 12-vuotiaiden ja nuorempien lähtöpisteet:
ITF Age Eligibility -säännöstön mukaan 12-vuotiailla ja sitä nuoremmilla pelaajilla ei saa olla kansainvälistä rankingia. Tästä syystä missään 12-vuotiaiden tapahtumissa ei ole rankingeja eikä pelaajia myöskään sijoiteta.
Seuraavaan ikäluokkaan siirtymisen helpottamiseksi, kalenterivuonna 12-vuotta täyttävät pelaajat keräävät lähtöpisteitä (starting points) 12v. kilpailuista, joissa he pääsevät joko kaksinpelin puolivälieriin, välieriin tai loppuotteluun ja/tai nelinpelin loppuotteluun.
Lähtöpisteitä lasketaan pelaajan kuudesta parhaasta kaksin- ja kahdesta parhaasta nelinpeli kilpailusta. Joukkuemuotoisista Euroopan mestaruuskilpailuista (Winter Cups tai Nations Challenge) saavutettuja pisteitä ei lasketa edellä mainittuun kiintiöön vaan niistä on mahdollista kerätä ylimääräisiä lähtöpisteitä. Winter Cupista ja Nations Challengesta huomioidaan lähtöpisteisiin vain kaksi viimeisimmin järjestettyä tapahtumaa. Lähtöpisteitä ei julkaista vuoden varrella eikä niillä voi edistää kilpailuun hyväksymistä ja/tai sijoitetuksi tulemista. Lähtöpisteet tulevat käyttöön, kun seuraavan vuoden ensimmäinen ilmoittautumisaika päättyy eli vuodelle jolloin pelaaja täyttää 13 vuotta.
10. Miten pisteitä voi menettää ja miten rangaistus menettely toimii?
Pelaaja voi menettää pisteitä alla olevien rikkeiden vuoksi kaksin- sekä nelinpelissä ja/tai lohdutussarjassa:
a) Myöhästyneet vetäytymiset kilpailusta
13-7 päivää (14:00 GMT) ennen turnausviikon maanantaita 1
7-4 päivää ennen pääsarja viikon maanantaita (eli viimeistään torstaina) 2
Pääsarja viikkoa edeltävän perjantain ja karsinnan ”signauksen” välillä 3
Karsinnan ”signauksen” ja pelaajan 1. ottelun välillä 4
b) Kilpailu paikalle saapumatta jättäminen tai ”signauksen” laiminlyönti 6
c) Paikan päällä tapahtuvat rikkeet:
Varoitus *) 1
Varoitus + pisterangaistus 2
Varoitus + pisterangaistus + ensimmäinen geimin menetys 3
Varoitus + pisterangaistus + toisen geimin menetys 4
Seuraavat geimin menetykset +1
Ottelurangaistus minkä tahansa yllä olevan rikkeen jälkeen +1
Ottelurangaistukseen johtava yksittäinen sääntörike (välitön ottelurangaistus) 6
d) Ottelurangaistukseen johtava yksittäinen sääntörike (välitön ottelurangaistus) ** 6
e) Ottelurangaistukseen johtava rike johtuen täsmällisyydestä (esim. myöhästyminen) 4
f) Turnauksen kesken jättäminen ** 4
* Kilpailun päätuomari (referee) voi harkinnan mukaan jättää raportoimatta yksittäisiä varoituksia, mikäli rikkomus ei ollut vakava.
** Kaikista ottelurangaistukseen johtavista yksittäisistä sääntörikkeistä (välitön ottelurangaistus) tai turnauksen kesken jättämisestä, pelaaja menettää yllä olevien pisterangaistusten lisäksi kaikki kaksin- ja nelinpelissä sekä lohdustussarjassa saavuttamansa pisteet.
11. Milloin minun on mahdollista tehdä valitus?
Pelaaja voi tehdä valituksen vetäytymisiin tai kilpailupaikalle saapumatta jättämiseen tai ”signauksen” laiminlyöntiin liittyvistä rikkomuksista vasta, kun hän on menettänyt yhteensä viisitoista (15) pistettä rikkeiden takia. Valituksia ei tulla missään olosuhteissa käsittelemään ennen 15 pisteen täyttymistä. Pelaajien on syytä pitää tallessa kaikki oleellinen todistusaineisto, kuten lääkärintodistukset, siihen asti, kunnes he ovat oikeutettuja tekemään valituksen Tennis Europelle. Valitukset tulee tehdä kirjallisesti ja toimittaa, mahdollisen todistusaineiston kanssa, siihen aikarajaan mennessä joka pelaajalle ilmoitetaan, kun viidentoista (15) pisteen raja on täyttynyt.
12. Miksi en näe koko vuoden kilpailukalenteria?
Tennis Europe Junior Tour kilpailukalenteri julkaistaan vaiheittain eli yleensä lokakuussa (kilpailut tammikuusta toukokuuhun) ja huhtikuussa (kilpailut kesäkuusta joulukuuhun). Kalenteria kannattaa käydä katsomassa tasaisin väliajoin, sillä kilpailuja saatetaan toisinaan lisätä myös kesken kilpailukauden.
13. Mistä löydän kiertueen säännöt?
Säännöt löytyvät osoitteesta: http://www.tenniseurope.org/page.aspx?id=16456
Jaa: