Iso-Britannia kukisti Suomen 2-1, Heliövaara/Virtanen tuulettivat; torstaina jatkuu Kanadaa vastaan

11.9.2024  |  17:04  |  Raportit

Eero Vasa ja Otto Virtanen hävisivät kaksinpelinsä, mikä tarkoitti Iso-Britannian maaotteluvoittoa. Ilta päättyi kuitenkin suomalaisten tuuletuksiin Harri Heliövaaran ja Virtasen viedessä nelinpelin.

Suomi jatkaa otteluitaan heti torstaina paikallista aikaa klo 13.00, kun vastaan asettuu Kanada.

SUOMI – ISO-BRITANNIA 1-2
Eero Vasa – Daniel Evans 6-7(3), 2-6
Otto Virtanen – Billy Harris 4-6, 6-7(4)
Harri Heliövaara/Virtanen – Neal Skupski/Evans 7-6(4), 7-5

 

KUVAGALLERIA
KISASIVUSTO

Vasan hyvät otteet eivät riittäneet – ”Oli hyvä ottelu minulta, pienestä se oli kiinni varsinkin ensimmäisessä erässä”

Suomen osalta Davis Cup Finalsin, eli MM-kisat, pääsi avaamaan Eero Vasa (ATP-703), joka sai vastaansa kokeneen Daniel Evansin (ATP-178). 27-vuotias Vasa pelasi ensimmäistä kertaa tenniksen korkeimmalla tasolla, kun taas 34-vuotias entinen maailmanlistan 21. Evans on erittäin meritoitunut isojen turnausten ja otteluiden mies.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Vasa pelasi erittäin aggressiivisesti ja se palkittiin heti kahdella murtopaikalla avauspelissä. Evans selvitti tilanteen ja hänen vuoronsa yrittää murtoa tuli hänen johtaessaan 4-3. Edelleen rohkeasti palloa lyönyt Vasa ei kuitenkaan antanut vastustajalleen etulyöntiasemaa. Monipuolisen pelin omaava ja paljon rystyalakierrettä käyttävä Evans pääsi kolmeen eräpalloon kiinni 6-5 tilanteessa, mutta jälleen vahvat syötöt ja hyvä lentopeli pelastivat suomalaisen siirtäen avauserän ratkaisun tie-breikkiin. Tie-breikissä Evans karkasi nopeassa tahdissa 6-1 johtoon ja lopulta hän sai erän nimiinsä 7-6(3).

Noin 6000 katsojaa, joista suomalaisia 300, pääsi lopulta todistamaan Evansin voittoa; Evans nappasi kaksi murtoa ja lopulta ottelun erin 7-6(3), 6-2.

”Oli hyvä ottelu minulta, pienestä se oli kiinni varsinkin ensimmäisessä erässä. Pelasin rennosti ja hyvällä tasolla; tie-breikissä hän pääsi edelle ja sen jälkeen tuntui, että hänen pelinsä myös rentoutui. Evans muutti toiseen erään myös syöttöjään ja en päässyt oikein niihin enää käsiksi; harmittaa etten saanut sitä murtoa ja siten olisin ollut edellä”, kommentoi Vasa.

Virtanen hävisi tiukasti kahdessa erässä; nelinpelistä voitto

Seuraavaksi kentälle astelivat maiden ykköspelaajat Otto Virtanen (ATP-110) ja Davis Cup -debytantti Billy Harris (ATP-101). Britannian ykköstykki, US Openin semifinalisti, Jack Draper ei vielä ollut pelikunnossa, mikä avasi mahdollisuuden Harrisin debyytille.

Isokokoisten pelaajien kohtaaminen oli suoraviivainen. Molemmat hakivat otetta syötön ja kämmenen turvin; siinä onnistui avauserässä paremmin Harris, jonka viidennen pelin murto riitti lopulta erävoittoon 6-4.

Toisessa erässä Harris otti jälleen murron siirtyen 2-1 johtoon. Harrisilla oli myös murtopalloja 5-2 johtoon, mutta Virtanen laittoi taistelumoodin päälle. Suomalaispelaajan syöttö alkoi kulkea ja varmuus lisääntyi. Turhien virheiden karsiminen ja muutamat napakat lyönnit takasivat ensin pidon ja myös murron takaisin. Ratkaisu siirtyi lopulta tie-breikkiin, jonka Virtanen aloitti upeasti syöttämällä kolme ensimmäistä syöttöään ässinä vauhdeilla 225 km/h, 227 km/h ja 229 km/h. Harris ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan otti 4-3 johdossa Virtasen molemmat syötöt itselleen. Lopulta britti tuuletti voittoa erin 6-4, 7-6(4).

Maaottelun päätti nelinpeli, johon Suomi teki parimuutoksen. Kapteeni Jarkko Nieminen oli nimennyt pariksi Harri Heliövaaran ja Patrik Niklas-Salmisen, mutta Virtanen astui kentälle toistamiseen Niklas-Salmisen tilalle. Heliövaara ja Virtanen pelasivatkin upean nelinpelin, mikä toi Suomelle avausvoiton erin 7-6(4), 7-5.

”Tuntuu, että vietettiin paljon aikaa kentällä tänään. Mielenkiintoiset fiilikset ovat, menee vähän ristiin ja rastiin. Nelinpelivoitto, niin voi hyvillä mielin mennä kotiin, mutta harmittaa kaksinpeli; enemmän vielä se etten saanut maksimia irti pelistäni. Harris pelasi kyllä todella hyvin ja laittoi minut ahtaalle; siinä on yksi syy miksi en päässyt pelaamaan kuten halusin tai toivoin”, kommentoi Virtanen.

”Mielestäni oli aika sellainen nelinpeli mitä voi odottaa tällaisella nopealla sisäkentällä. Syötöllä dominoitiin, me taisimme syöttää yhteensä 16 ässää, mikä on todella hyvä lukema. Teimme fiksuja taktisia valintoja syöttövuoroissa, vaikka vastustajilla olikin muutamat paikat. Jos olen jotain briteiltä oppinut, niin pelataan parhaiten erien lopussa; silloin kun sitä oikeasti tarvitaan. Annettiin kyllä sen opin mukaista kyytiä briteille.”, sanoi Heliövaara.

Kapteeni Jarkko Nieminen oli tyytyväinen suojattiensa esityksiin, vaikka toki voitto oli tavoitteena.

”Tämä yksi piste voi muodostua tärkeäksi loppuviikosta, eli oli tärkeää saada tämä onnistuminen. Toivottavasti myös nelinpelionnistuminen asettaa nuotit huomiseen Kanadan kohtaamiseen. Lyhyt palautuminen on edessä, nyt syömään ja hoitoihin sekä suunnittelemaan tulevaa päivää.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Málagan uusinta: Suomi… →