Veera Nurmi naisten Suomen mestariksi

29.3.2009  |  13:25

Estlander ja Verho voittivat naisten nelinpelin

Tenniksen yleisten luokkien sisäkenttien SM-kilpailujen ensimmäinen loppuottelu pelattiin sunnuntaiaamupäivällä Impivaaran tenniskeskuksessa, Turussa.
Naisten loppuotteluun olivat tiensä selvittäneet ykkössijoitettu Lahden Verkkopalloseuran Veera Nurmi ja sijoittamaton helsinkiläisen Smash-Tenniksen Cecilia Estlander. Pelaajat olivat kohdanneet vain kahdesti aiemmin, olihan 23-vuotias Nurmi ennen tätä sisäkautta neljä vuotta Yhdysvalloissa yliopistotennistä pelaamassa ja vastikään 17 vuotta täyttänyt Estlander on noussut vasta tänä kautena hätyyttelemään naisten kansallista kärkeä.
175-senttinen Estlander syöttää hyvin ja palloon hyvän vauhdin, Nurmi rakentaa pisteidentekopaikkoja huolellisesti eikä sorru pahoihin virheisiin. Loppuottelusta muodostuikin varsin hyvätasoinen ja tasaväkinen.
Ensimmäisessä erässä Estlander mursi vastustajansa syötön kahdesti, Nurmi kolmesti ja se riitti erävoittoon 6-4. Toisessa erässä Nurmen keskittyminen hieman notkahti, Estlander onnistui kahdessa syötönmurrossa, Nurmi yhdessä ja erä meni Estlanderille 6-3.
Kolmanteen erään vaihdettiin uudet pallot, Nurmi otti hieman vauhtia pois ja sai Estlanderin tekemään virheitä. Erä meni Nurmelle 6-1.
-Kyllä kunto olisi kestänyt tiukammankin kolmannen erän, totesi keväällä juostavaan Helsinki City Runin puolimaratoonin valmistautuva Nurmi. – Vähän harmittaa, että peli toisessa erässä repesi, kun en saanut tasoitettuaa 4-4:ään.
Tämä oli Nurmen toinen naisten kaksinpelin Suomen mestaruus. Ensimmäinen tuli ulkokentillä kesällä 2007. Estlanderille naisten hopea oli uran ensimmäinen.

Naisten nelinpelin loppuottelussa Cecilia Estlander ja Katja Verho voittivat Veera Nurmen ja Essi Laineen 3-6, 6-2 (10-4).

Seuraava uutinen: Kiiski miesten Suomen… →