Viikkoennakko 32/2024 – Vaasassa ammattilaiskilpailu, Heliövaara Montrealin Mastersissa, juniorit pelaavat mitaleista

5.8.2024  |  11:07  |  Ennakot

Edessä on vilkas viikko niin ammattilaiskentillä kuin junioreilla. Heliövaara on mukana Montrealin Mastersissa, Suomessa pelataan Vaasan ammattilaiskilpailu, 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa EM-finaaliturnauksessa sekä junioreita pelaa SM-mitaleista Vierumäellä ja Kaarinassa.

Heliövaara/Patten Montrealin Mastersissa

Loppukesän Pohjois-Amerikan ATP-kilpailut ovat täydessä vauhdissa kuluvalla viikolla, kun ohjelmassa on Montrealin Masters-turnaus 6-12.8. Mukana suomalaisista nähdään ainoastaan Harri Heliövaara yhdessä brittiparin Henry Pattenin kanssa. Emil Ruusuvuori vetäytyi kilpailun karsinnoista viikonloppuna.

Kahdeksanneksi sijoitetut Heliövaara (nelinpelin ATP-13)/Patten (nelinpelin ATP-14) kohtaavat avauskierroksella kaksinpelaajat Ben Shelton/Alexander Bublik.

MASTERS 1000 | MONTREAL

Wasa Open ammattilaiskilpailu 5.-11.8.

Vaasa Sportparkissa järjestetään kolmatta vuotta putkeen miesten ITF-ammattilaisturnaus 5.-11.8.

Turnauksen pääsarjassa nähdään suomalaisista suoraan ATP-rankinginsa myötä kärkisijoitettu Eero Vasa, Patrick Kaukovalta ja Iiro Vasa. Lisäksi villit kortit kaksinpelin pääsarjaan jaettiin neljälle pelaajalle: Vesa AhtiJeri Lassila, Emil Matikainen ja Peetu Pohjola. Alun perin yksi villeistä korteista jaettiin Leevi Säätelälle, joka joutui kuitenkin vetäytymään kilpailusta loukkaantumisen vuoksi.

Kilpailun karsinnat käynnistyvät maanantaina ja pääsarjan ensimmäisen kierroksen ottelut ovat ohjelmassa tiistaina. Karsintojen kautta pääsarjapaikkaa tavoittelee yhteensä yhdeksän suomalaista. Viime kesänä Vaasan ammattilaiskilpailun finaaliin ylsi komeasti Kaukovalta.

AIKATAULU
Maanantai 29.7. – kaksinpelin karsinta
Tiistai 30.7. – kaksin- ja nelinpelin 1. kierros
Keskiviikko 31.7. – kaksin- ja nelinpelin 1. kierros
Torstai 1.8. – kaksin- ja nelinpelin 2. kierros
Perjantai 2.8. – kaksinpelin puolivälierät ja nelinpelin välierät
Lauantai 3.8. – kaksinpelin välierät ja nelinpelin loppuottelu
Sunnuntai 4.8. – kaksinpelin loppuottelu

WASA OPEN
TURNAUSSIVUSTO – ILMOITTAUTUNEET, KAAVIOT, OHJELMA

Vaasan kilpailun lisäksi ammattilaiskiertueella Irlannissa nähdään Ella Haavisto ja viime viikolla uransa ensimmäisen kerran puolivälieriin ITF-kilpailussa yltänyt Aino Alkio. Haavisto on mukana suoraan pääsarjassa ja Alkio nähdään kilpailun karsinnoissa.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | IRLANTI

18-vuotiaiden poikien maajoukkue EM-finaaliturnauksessa, Hangossa junioreiden ITF-kilpailu

18-vuotiaiden poikien maajoukkue eteni EM-joukkuekilpailun Summer Cupin finaaliturnaukseen viime viikolla, johon karsi kahdeksan parasta maata. Joukkue voitti oman alkulohkonsa puhtaalla pelillä; Viro ja Puola kaatuivat suoraan 3-0 lukemin ja finaalissa Saksa 2-1. EM-finaaliturnaus on ohjelmassa 5.-7.8. Ranskassa. Suomi kohtaa avauskierroksella Italian. Suomen joukkueen muodostavat Linus Lagerbohm (HVS), Oskari Paldanius (Smash) ja Otso Martikainen (HVS) sekä kapteeni Ville Tuovinen.

SUMMER CUP 18-VUOTIAAT FINAALITURNAUS | RANSKA

Hangossa pelataan kuluvalla viikolla J30-kategorian alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailu. Mukana massakentillä nähdään runsaasti suomalaisjunioreita niin tyttöjen kuin poikien sarjassa. Kilpailun karsinnat käynnistyvät maanantaina ja turnaus huipentuu lauantaina pelattaviin loppuotteluihin.

J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | HANKO

Junioreiden SM-liigacup Vierumäellä, 14-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut Kaarinassa

Junioreilla on edessä kiireinen viikko. Viikonloppuna käynnistynyt junioreiden SM-liigacup pelataan Vierumäellä 3.-6.8. Seurajoukkueet kilpailevat 11-, 13- ja 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa SM-mitaleista. Kilpailun kaaviot ja tulokset ovat nähtävillä TennisÄssässä.

JUNIOREIDEN SM-LIIGACUP 

Perjantaina käynnistyvät 14-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut Kaarinassa. Kyseessä on samalla kauden 5. Fazer JGP -osakilpailu. Myös 10-vuotiaat pelaavat viikonloppuna Tuusulassa oman Fazer JGP -osakilpailunsa. Kilpailuiden kaaviot ja otteluohjelmat julkaistaan TennisÄssään.  12- ja 16-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut ovat ohjelmassa ensi viikolla.

5. FAZER JGP, SM-KILPAILUT 14V | ÅLK, KAARINA
5. FAZER JGP 10V | TTS, TUUSULA

 

Jaa:

Seuraava uutinen: URA opiskeluapurahan hakuaika… →