Viikkokatsaus 33/2024 – Heliövaara Cincinnatissa, Kulikova ja Vasa jatkossa ITF-kiertueella

16.8.2024  |  08:35  |  Raportit

Ammattilaiskentillä Heliövaara/Patten ovat toisella kierroksella Cincinnatin Mastersissa, Virtanen taipui puolivälierissä Challenger-kilpailussa ja Kulikova sekä Vasa ovat jatkossa ITF-kilpailuissa. Junioreiden ja senioreiden SM-mitaleista pelataan viikonloppuna kotimaassa.

Heliövaara/Patten Cincinnatin Mastersissa

Harri Heliövaara ja Henry Patten ovat mukana Cincinnatin Masters-kilpailussa tällä viikolla. Sateet ovat hieman häirinneet turnauksen otteluita ja nelinpelissä suomalais-brittiläinen pari on päässyt pelaamaan ainoastaan yhden ottelun torstai-iltaan mennessä. Seitsemänneksi sijoitetut Heliövaara/Patten kukisti avauskierroksella villin kortin kilpailuun saaneet yhdysvaltalaiset Brandon Nakashima/William Woodall 6-4, 6-3.

Toisen kierroksen ottelu on ohjelmassa perjantaina noin klo 19.30 entisiä maailman ykkösiä Wesley Koolhof/Nikola Mektic vastaan.

ATP MASTERS 1000 | CINCINNATI

Virtanen taipui puolivälierissä

Otto Virtanen palasi kilpakentille tällä viikolla Yhdysvalloissa Pohjois-Carolinassa Caryn Challenger-kilpailussa. Virtanen (ATP-131) voitti ensimmäisellä kierroksella kahdeksanneksi sijoitetun ranskalaisen Harold Mayotin (ATP-112) 6-3, 6-2. Seuraavalla kierroksella kaatui karsija Kyrian Jacquet (ATP-216) kolmessa erässä. Puolivälierissä kuitenkin Davis Cupistakin Suomelle tuttu David Goffin (ATP-92) oli Virtasta vahvempi lukemin 6-4, 7-6(1).

Virtanen pelaa seuraavaksi ensi viikolla käynnistyvissä US Openin karsinnoissa.

ATP CHALLENGER 100 | CARY

Kulikova ja Vasa puolivälierissä

Kuluvalla viikolla suomalaisia pelasi kuudessa eri ITF-ammattilaiskilpailussa maailmalla. Viikonloppuna otteluita jatkavat Anastasia Kulikova ja Eero Vasa, jotka ovat selvittäneet tiensä puolivälieriin.

Kulikova on mukana $40,000 ITF-kilpailussa Espanjassa ja voittanut viikon kaksi ensimmäistä otteluaan. Kahdeksanneksi sijoitettu Kulikova kohtaa perjantain puolivälierissä norjalaisen Malene Helgon. Vasa on niin ikään selvittänyt tiensä kahdeksan parhaan joukkoon Ruotsissa kahdella otteluvoitolla. Toisella kierroksella kaatui viime viikolla Vasan ja koko Vaasan ITF-kilpailun voittanut kanadalainen Alvin Nicholas Tudorica. Puolivälierissä viidenneksi sijoitettu Vasa kohtaa HVS-Tenniksenkin riveissä TEHO Tennisliigaa pelanneen Viktor Durasovicin, joka on kilpailun toiseksi sijoitettu.

Laura Hietaranta oli mukana pääsarjassa kovatasoisessa $60,000 ITF-kilpailussa Serbiassa. Hietaranta onnistui voittamaan kaksi ottelua, mutta taipui kolmannella kierroksella. Karsintojen kautta Tunisiassa pääsarjaan selvinnyt Clarissa Blomqvist voitti pääsarjassa yhden ottelun, Iiro Vasan ja Peetu Pohjolan pelit päättyivät puolestaan ensimmäiselle kierrokselle.

W75 ITF WORLD TENNIS TOUR | SERBIA
W50 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA
M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | PORTUGALI
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | PUOLA

12- ja 16-vuotaiden SM-kilpailut viikonloppuna

Viikonloppuna pelataan 12-vuotiaiden SM-mitaleista Hyvinkäällä ja 16-vuotiaiden Lahdessa. Kilpailut käynnistyvät perjantaina ja Suomen mestarit ovat selvillä maanantaina. Kyseessä on samalla kauden 5. Fazer JGP -osakilpailu. Kaaviot ja otteluohjelmat ovat julkaistu Ässään. Tutustu kilpailun ennakkoon täältä.

14-vuotiaiden SM-mitalien kohtalot ratkaistiin viime viikolla (lue lisää).

5. FAZER JGP, SM-KILPAILUT 16V | LVS, LAHTI
5. FAZER JGP, SM-KILPAILUT 12V | HYTS, HYVINKÄÄ

Senioreiden SM-kilpailut Vierumäellä

Viikon aikana pelataan niin ikään senioreiden kaksinpelin SM-kilpailut Vierumäellä. Vuorossa on vitosten luokat; SM-mitaleista taistellaan 35-vuotiaiden sarjoista ylöspäin aina 75-vuotiaihin. Kilpailut käynnistyivät keskiviikkona ja viimeiset pelit ovat ohjelmassa sunnuntaina.

SENIOREIDEN SM-KILPAILUT, 2-PELIT | VIERUMÄKI

Jaa:

Seuraava uutinen: Haku Hippo Street… →