Viikkokatsaus 34/2024 – Virtanen karsi mukaan US Openin pääsarjaan, TEHO Finnish Tour käyntiin Turussa

23.8.2024  |  09:33  |  Raportit

Virtanen karsi mukaan US Openin pääsarjaan toisena vuonna peräkkäin. ITF-kiertueella Blomqvist on edennyt puolivälieriin Ruotsissa. Turussa pelataan viikonloppuna kauden 5. TEHO Finnish Tour -osakilpailu.

Virtanen eteni US Openin pääsarjaan

Otto Virtanen eteni US Openin pääsarjaan kolmella voitolla.

Virtanen (ATP-125) aloitti karsintaurakan maanantaina kukistettuaan brittiläisen Liam Broadyn (ATP-287) tiukassa kahden erän ottelussa 7-5, 7-6(7). Toisella karsintakierroksella suomalaispelaaja kohtasi jälleen brittiläisen pelaajan ja taisteli kolmen erän voiton Paul Jubbista 6-3, 6-7(3), 6-3. Virtanen sai karsintafinaalissa vastaansa tutun ranskalaisen, suomalaisjuuretkin omaavan Lucas Pouillen (ATP-151). Virtanen toisti viime vuoden tempun ja karsi mukaan US Openin pääsarjaan voittamalla Pouillen kolmessa erässä 7-6(2), 1-6, 6-3.

”Fiilikset ovat todella hyvät; tavoite on nyt täytetty karsinnan suhteen. Karsintafinaali oli viikon paras pelini. Tuntui, että olosuhteet olivat myös pelattavammat kuin aiemmin, kun oli vähemmän tuulta. Pääsin paremmin rytmiin ja lyömään paremmin. Loppuun löytyi ottelun parhaimmat syötöt, siitä jäi hyvä maku suuhun. Nämä ovat hienoja saavutuksia yltää pääsarjaan. Todella hyvä ja tiukka viikko. Grand slameissä on aina extralataus ja nyt on sitten neljä päivää aikaa valmistautua pääsarjaan. Huolletaan kroppa kuntoon, täyttä treeniä ja ensi viikolla nauttimaan”, kommentoi Virtanen.

Pääsarjan 1. kierroksella Virtanen kohtaa niin ikään karsinnat selvittäneen Quentin Halysin (ATP-119). Mukana US Openin kaksinpelin pääsarjassa nähdään myös Emil Ruusuvuori (ATP-83), joka kohtaa neljänneksi sijoitetun saksalaisen Alexander Zverevin (ATP-4). Nelinpelissä nähdään myös Wimbledon mestarit Harri Heliövaara/Henry Patten sekä juniorisarjassa Oskari Paldanius.

US OPEN | KARSINNAT

5. TEHO Finnish Tour Turussa

Kauden 5. TEHO Finnish Tour -osakilpailu pelataan viikonloppuna 23.-25.8. Turussa kovilla ulkokentillä. Kilpailu käynnistyy perjantaina ensimmäisen kierroksen otteluilla.

Kärkisijoitettuna viikonloppuun lähtevät Iiro Vasa (ÅLK) sekä Stella Remander (HVS). Yhdysvalloissa opiskelevalle Vasalle kyseessä on kauden ensimmäinen TEHO Finnish Tour -osakilpailu. Ulkokenttien Suomen mestari Remander puolestaan hakee kauden toista osakilpailuvoittoa. Turnausvoitosta haastavat niin ikään toiseksi sijoitetut Clarissa Blomqvist (HTK) ja Leevi Säätelä (HVS).

TEHO FINNISH TOUR | TURKU, TVS
ENNAKKO

Blomqvist puolivälierissä Ruotsissa

Laura Hietaranta ja Anastasia Kulikova olivat molemmat mukana $25,000 ITF-kilpailuissa; Hietaranta massakentillä Serbiassa ja Kulikova kovilla ulkokentillä Espanjassa. Molempien pelaajien taival päättyi toiselle kierrokselle.

Ruotsissa nähtiin viikon suurin suomalaisedustus, kun Malmön ammattilaiskilpailun karsinnoissa pelasivat Aino AlkioClarissa BlomqvistStella Remander ja Venla Ahti. Karsinnat selvittivät Alkio ja Blomqvist. Alkio taipui kuitenkin ensimmäisellä kierroksella pääsarjassa. Blomqvist on yltynyt vahvaan vireeseen edeten jo puolivälieriin kahdella pääsarjavoitolla. Suomalainen pelaa paikasta semifinaaleissa tanskalaista kolmanneksi sijoitettua Johanne Christine Svendsenia vastaan.

W35 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
W35 ITF WORLD TENNIS TOUR | SERBIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI

Juniorit maailmalla

Kuluvalla viikolla junioreita on pelannut alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa. ITF-junioritiimin mukana pelaavan Oskari Paldaniuksen (Smash) kilpailu päättyi avauskierrokselle Yhdysvalloissa kovatasoisessa turnauksessa. Linus Lagerbohm (HVS) eteni toiselle kierrokselle samantasoisessa turnauksessa Serbiassa. Viikonloppuna pelejä kansainvälisillä kentillä jatkaa Adam Napari (HVS), joka on edennyt puolivälieriin 1. kategorian Tennis Europe -kilpailussa Saksassa.

J300 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | YHDYSVALLAT
J300 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | SERBIA
J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | MEKSIKO
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | NORJA
ALLE 12-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | SAKSA
ALLE 12-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | LATVIA

12- ja 16-vuotiaiden Suomen mestaruudet jaossa Hyvinkäällä ja Lahdessa

12- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut saatiin päätökseen maanantaina Hyvinkäällä ja Lahdessa. Kyseessä oli samalla kauden 5. Fazer JGP -osakilpailu. Suomen mestaruuksia juhlivat kaksinpelissä 16-vuotiaissa Emma Tuominen (Smash) ja Alex Tuomolin (HVS) sekä 12-vuotiaissa Stella Hanttu (ETS) ja Eino Koivisto (HVS). Tutustu tarkemmin SM-kilpailuiden tapahtumiin täältä. Kilpailuiden kaikki tulokset ovat näkyvillä Ässässä.

5. FAZER JGP, SM-KILPAILUT 16V | LVS, LAHTI
5. FAZER JGP, SM-KILPAILUT 12V | HYTS, HYVINKÄÄ

Jaa:

Seuraava uutinen: WTA-rankingin ansainnut Blomqvist… →