Viikkokatsaus 37/2024 – Maajoukkue taipui Iso-Britannialle ja Kanadalle Davis Cupissa, Argentiina vastassa lauantaina

13.9.2024  |  10:18  |  Raportit

Miesten maajoukkue pelaa tällä viikolla Davis Cup Finals lohkovaiheessa Manchesterissa. Suomalaisten ottelut päättyivät ITF-kiertueella, mutta junioreita on jatkossa kansainvälisillä kentillä. 14-vuotiaat ovat kilpailleet EM-kilpailuissa Tšekeissä.

Maajoukkue Davis Cup Finals lohkovaiheessa Manchesterissa – tappiot Iso-Britannialle ja Kanadalle

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, pelaa toista kertaa maailman 16 parhaan maan Davis Cup Finals -turnauksessa, eli MM-kisoissa. Davis Cup Finalsin alkulohkovaihe pelataan neljällä eri paikkakunnalla 10.-15.9. Suomi pelaa Manchesterissa yhdessä Iso-Britannian, Kanadan ja Argentiinan kanssa. Suomen joukkueen muodostavat Otto VirtanenHarri HeliövaaraPatrik Niklas-SalminenEero Vasa ja Patrick Kaukovalta sekä kapteeni Jarkko Nieminen.

Avausottelussa keskiviikkona Suomi kohtasi isäntämaan Iso-Britannian; Vasa ja Virtanen kärsivät tappiot kaksinpelissä, mutta Heliövaara/ Virtanen avasivat nelinpelissä Suomen pistepotin. Heti torstaina oli ohjelmassa uusinta viime vuoden Davis Cup Finalsin puolivälierästä, kun vastaan asettui Kanada. Vahvistunut Kanada marssi 3-0 voittoon Denis Shapovalovin ja Felix Auger-Aliassimen johdolla. Suomella oli kehissä täsmälleen sama kokoonpano kuin Iso-Britanniaa vastaan.

Kapteeni Jarkko Nieminen myönsi vastustajien ollen parempia toisessa ottelussa:

”Tulos ei valehtele, vastustajat olivat parempia. Lukemat olisivat voineet olla tiukemmat, mutta tänään emme yltäneet lähemmäksi. Erityisesti Auger-Aliassime ei oikeastaan missannut palloakaan. Vielä on ottelu Argentiinaa vastaan, eli hyvä palautuminen ja treenipäivä edessä; sitten taistellaan taas. Toivottavasti ottelussa on panosta, vaikka ei olisi se on meille tärkeä ottelu.”

Suomen ottelut jatkuvat lauantaina Argentiinaa vastaan. Lohkojen kaksi parasta maata etenee kahdeksan parhaan maan finaalivaiheeseen Málagaan 19.-24.11. Kahden maaottelutappion myötä eivät Suomen jatkohaaveet Málagaan ole tällä hetkellä omissa jänteissä. Mikäli Iso-Britannia voittaa perjantaina Argentiinan etenee se Kanadan kanssa finaalivaiheeseen.

SUOMEN OTTELUT
Suomi – Iso-Britannia 1-2 | raportti
Suomi – Kanada 0-3 | raportti
Suomi – Argentiina 14.9. klo 15.00

YLE televisioi Suomen ottelut TV2 ja Areenan puolella.

DAVIS CUP -KOTISIVUT
KISASIVUSTO

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Suomalaisten ottelut ITF-kiertueella

Kuluvalla viikolla suomalaisia pelasi alla olevissa ammattilaiskilpailuissa ITF-kiertueella.

Viime viikolla loppuotteluun Portugalissa yltänyt Anastasia Kulikova taipui avauskierroksella kovatasoisessa kilpailussa Ranskassa. Muista suomalaisista Peetu Pohjola karsi läpi Espanjassa, mutta kärsi tappion niin ikään ensimmäisellä kierroksella. Stella Remanderin ottelut Serbiassa ja Otso Martikaisen Tunisiassa päättyivät karsintoihin.

W75 ITF WORLD TENNIS TOUR | RANSKA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | SERBIA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

14-vuotiaiden EM-kilpailut Tšekeissä

14-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut pelataan tällä viikolla Tšekeissä. Suomen joukkueen muodostavat Aatu Niemelä (Smash), Alex Tuomolin (HVS), Annina Kanerva (HVS) ja Sonia Sirenius (HVS).

Parhaana suomalaisena toiselta kierrokselta aloittanut Tuomolin eteni 16 parhaan joukkoon kaksinpelissä voitettuaan viikon kaksi ensimmäistä otteluaan. Puolivälieriin eteni ja Tuomolinin tien katkaisi seitsemänneksi sijoitettu hollantilainen. Nelinpelissä Tuomolin/Niemelä ovat edenneet 16 parhaan parin joukkoon ja pelaavat paikasta puolivälierissä perjantaina. Kanervan ja Sireniuksen ottelut päättyivät viikon osalta kaksin- ja nelinpelissä.

EM-KILPAILUT 14-VUOTIAAT | TSEKKI

Lisäksi kuluvalla viikolla suomalaisjunioreita on pelannut alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa. Jatkossa ovat ITF-kilpailussa Tanskassa Iida Heinonen (HLK) sekä Tennis Europe -kilpailuissa Lukas Korsström (GT) Virossa, Vanessa Lagerlöf (Smash) 14-vuotiaissa ja Ellen Keskinen (TaTS) 12-vuotiaissa Tanskassa.

J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | TANSKA
ALLE 16-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORA | VIRO
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | TANSKA
ALLE 12-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | TANSKA

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi ja Argentiina… →