Viikkokatsaus 39/2024 – Heliövaara puolivälierissä Kiinassa, Vasa vireessä Ruotsissa

27.9.2024  |  08:34  |  Raportit

Eero Vasa

Ammattilaiskentillä meno on ollut voitokasta, kun Heliövaara/Patten on edennyt puolivälieriin Kiinassa ja Vasa kaksinpelin välieriin sekä nelinpelin loppuotteluun yhdessä Kaukovallan kanssa Ruotsissa. Juniorit pelaavat viikonloppuna Fazer JGP -osakilpailuissa.

Heliövaara/Patten puolivälieriin ATP-kilpailussa Pekingissä

Kuluvalla viikolla ATP-kiertue siirtyi Aasiaan. Harri Heliövaara ja Henry Patten ovat mukana Pekingin ATP 500 -kilpailussa. Pari on turnauksen kolmanneksi sijoitettu ja voitti avauskierroksen ottelunsa torstaina espanjalaisia Pablo Carreno BustaRoberto Carballes Baena vastaan 6-3, 7-6(4).

Heliövaara/Patten parin puolivälierävastus on voittaja ottelusta Gonzalo Escobar/Diego Hidalgo – Santiago GonzalesEdouard Roger-Vasselin. Puolivälierä on ohjelmassa lauantaina.

ATP 500 | PEKING

Vasa vireessä kaksin- ja nelinpelissä Ruotsissa

Eero Vasa on ollut voitokas viikon otteluissa Ruotsissa Falunin $25,000 ITF-kilpailussa. Vasa on edennyt kilpailun kaksinpelin välieriin kolmella voitolla. Suomalainen kukisti toisella kierroksella kilpailun neljänneksi sijoitetun Anton Matusevichin ja puolivälierissä kahdeksanneksi sijoitetun Adrian Oetzbachin. Perjantaina välierissä sijoittamaton Vasa (ATP-698) saa vastaansa kärkisijoitetun belgialaisen Michael Geertsin (ATP-340) klo 18.00.

Turnauksen kaksinpelissä oli mukana myös Patrick Kaukovalta, joka voitti ensimmäisen kierroksen ottelunsa, mutta taipui toisella kierroksella sijoitetulle pelaajalle.

Nelinpelissä suomalaiskaksikko on edennyt kilpailun loppuotteluun. Vasa/Kaukovalta sai luovutusvoiton ensimmäisellä kierroksella ja sen jälkeen suomalaiset ovat voittaneet kaksi ottelua. Finaalissa verkon toisella puolella haastavat ruotsalaiset Erik Grevelius/Adam Heinonen.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI

Kauden 6. Fazer JGP -osakilpailu viikonloppuna

Viikonloppuna pelataan kauden kuudes ja viimeinen Fazer JGP -osakilpailu ennen kauden päättävää Fazer JGP Masters -kilpailua. Osakilpailut pelataan neljällä eri tapahtumapaikalla. Kilpailut käynnistyvät perjantaina ja huipentuvat loppuotteluihin maanantaina. Kilpailuiden kaaviot ja otteluohjelmat ovat nähtävillä Ässässä.

FAZER JGP 10V | HANKO, HTK
FAZER JGP 12V | HELSINKI, SATA
FAZER JGP 14V | HELSINKI, SMASH
FAZER JGP 16V | ESPOO, GT

16-vuotiaat EM-kilpailuissa Italiassa

16-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut pelattiin tällä viikolla Italiassa. Suomen joukkueen muodostivat Emma Tuominen (Smash), Lucas Eriksson (ÅLK), Milla Kotamäki (TaTS) ja Verneri Riikonen (Smash). Pelaajat pelasivat kilpailussa kaksinpeliä sekä nelinpeliä yhdessä parina. Tuominen voitti avauskierroksen ottelunsa kaksinpelissä, muiden suomalaisten ottelut päättyivät tappioon.

16V EM-KILPAILUT | ITALIA

Lisäksi kuluvalla viikolla kansainvälisillä kentillä pelaa Anicia Hammoud Alankomaissa. Hammoud kärsi tappion kaksinpelissä, mutta on jatkossa nelinpelissä.

J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ALANKOMAAT

Jaa:

Seuraava uutinen: Uusi tasoluettelo julkaistu… →