Viikkokatsaus 40/2024 – Heliövaara finalisti Pekingissä ja jatkaa Shanghain Mastersiin, Kulikova ja Vasa puolivälierissä ITF-kiertueella

4.10.2024  |  10:02  |  Raportit

Heliövaara taipui Pekingin finaalissa keskiviikkona ja jatkaa Shanghain Mastersissa loppuviikosta. ITF-kiertueella Kulikova ja Vasa ovat edenneet puolivälieriin. Juniorit menestyksekkäitä kansainvälisillä kentillä.

Heliövaara/Patten hävisivät finaalissa Pekingissä, pelit jatkuvat Shanghaissa

Pekingin ATP-kilpailun ratkaisupelit olivat poikkeuksellisesti keskellä viikkoa, kun turnauksen loppuottelu pelattiin keskiviikkona. Harri Heliövaaran ja Henry Pattenin hieno viikko päättyi finaalitappioon.

Kolmanneksi sijoitettu Heliövaara/Patten pari oli edennyt loppuotteluun häviämättä erääkään. Matkalla finaaliin kaatuivat Pablo Carreno Busta/Roberto Carballes Baena, Santiago Gonzales/Edouard Roger-Vasselin ja Jamie Murray/John Peers. Vahvassa vireessä finaaliin asteli myös italialaispari Simone Bolelli/Andrea Vavassori. Tasaisen ottelun päätteeksi lopulta italialaispari pääsi tuulettamaan viemällä turnausvoiton erin 4-6, 6-3, 10-5.

”Tiukka tappio. Pelasimme älyttömän hyvää tennistä ensimmäisessä erässä ja toisessakin oli mahdollisuuksia alussa, mutta tuntui myös että italialaiset paransivat pelitasoaan mitä pidemmälle ottelu meni. Emme saaneet otettua niitä tärkeimpiä pisteitä toisessa erässä. Ottelu-tiebreikin vastustajat pelasivat älyttömän tarkasti. Harmittaa totta kai aina hävitä, mutta parhaamme tehtiin ja oli paikatkin; sellaista on urheilu. Nelinpelissä erot ovat pieniä, aina ei voi voittaa. Jatketaan eteenpäin positiivisella mielellä ja otetaan Shanghaissa isoin pokaali sitten meille”, kommentoi Heliövaara.

ATP 500 | PEKING

Heliövaaran ja Pattenin ottelut jatkuvat Kiinassa, kun pari suuntaa Shanghain Masters-kilpailuun. Viidenneksi sijoitetut Heliövaara/Patten kohtaavat ensimmäisellä kierroksella Jean-Julien Rojer/Adam Pavlasek parin. Nelinpelin ensimmäisen kierroksen ottelut käynnistyvät perjantaina, mutta kyseinen ottelu ei ole vielä päivän ohjelmassa.

Otto Virtanen oli niin ikään mukana Shanghain Masters-kilpailun kaksinpelin karsinnoissa. Karsintojen sijoitettu Virtanen (ATP-110)  kuitenkin kärsi tappion ensimmäisellä kierroksella japanilaista Yosuke Watanukia vastaan. Suomalainen taipui kolmessa erässä 7-6 (4), 2-6, 0-6.

MASTERS 1000 | SHANGHAI

Niklas-Salminen hävisi Espanjassa, Kulikova ja Vasa puolivälierissä ITF-kiertueella

Eero Vasa

Patrik Niklas-Salminen pelasi kuluvalla viikolla Challenger-kiertueella Espanjassa. Niklas-Salminen ja Michael Geerts hävisivät avauskierroksella Cezar Cretu/Valentin Royer parille 3-6, 5-7.

ATP CHALLENGER 100 | ESPANJA

Viime viikolla Ruotsissa ITF-kilpailun kaksin- ja nelinpelin finaaliin yltänyt Eero Vasa jatkaa vahvassa vireessä Puolassa. Vasa on edennyt kaksinpelin puolivälieriin kahdella voitolla. Perjantaina puolivälierissä suomalainen kohtaa kilpailun ykkössijoitetun Zdenek Kolarin. Kilpailussa mukana oli myös Patrick Kaukovalta, joka taipui kaksinpelissä avauskierroksella. Nelinpelissä Vasa/Kaukovalta voittivat ensimmäisen kierroksen ottelun, mutta hävisivät puolivälierissä.

Anastasia Kulikova on Vasan tavoin edennyt puolivälieriin Ranskassa $25,000 ITF-kilpailussa. Sijoittamaton Kulikova kohtaa kahdeksan parhaan joukossa kuudenneksi sijoitetun Alice Tubellon.

W35 ITF WORLD TENNIS TOUR | RANSKA
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | PUOLA

Kauden 6. Fazer JGP -osakilpailu huipentui maanantaina

Kauden kuudes ja viimeinen Fazer JGP -osakilpailu saatiin päätökseen maanantaina. Osakilpailu pelattiin neljällä eri tapahtumapaikalla; 16-vuotiat pelasivat Espoossa, 14-vuotiaat Myllypurossa Helsingissä, 12-vuotiaat Laajasalossa Helsingissä ja 10-vuotiaat Hangossa. Kilpailuiden kaaviot ja tulokset ovat nähtävillä Ässässä.

Fazer JGP -kausi huipentuu 29.11.-1.12. pelattavaan Fazer JGP Masters -kilpailuun. Mastersiin kutsutaan Yearly Race -laskennan kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä pelaajaa sarjan ikäluokkien laskennoissa. Pisteet otetaan huomioon lokakuun loppuun asti.