Virtanen aloitti voitokkaasti US Openin karsinnat – ”Se on toisaalta ollut tuttu tunne ja peli on kulkenut hyvin takaa-ajoasemasta”

19.8.2024  |  21:26  |  Raportit

Otto Virtanen aloitti kauden viimeisen grand slam -turnauksen, US Openin, voitokkaasti.

Hyvinkääläislähtöinen pelaaja pyrkii toistamaan viime vuoden temppunsa, eli karsimaan läpi. Ensimmäisen askeleen Virtanen (ATP-125) otti maanantaina kukistettuaan brittiläisen Liam Broadyn (ATP-287) tiukassa kahden erän ottelussa 7-5, 7-6(7). Ensimmäisessä erässä Virtanen nousi 2-5 ja toisessa erässä 3-5 tappioasemasta voittoon. Entinen TOP100-pelaaja Broady tekee paluuta kisakentille loukkaantumisen jäljiltä.

”Matsi oli haastava, varsinkin alussa. Sain mahdollisuuden murtaa heti ensimmäisessä pelissä, mutta kaveri piti ja ottikin sitten murron. Jouduin pelaamaan selkä seinää vasten, en voinut antaa yhtään enää ilmaisia pisteitä. Se on toisaalta ollut tuttu tunne ja peli on kulkenut hyvin takaa-ajoasemasta. Toisessa erässä vähän sama kaava. Voitto näissä kisoissa on aina hieno juttu ja oon tyytyväinen siihen; oli paljon hyvää ja kehitettävääkin seuraavaa peliä varten. Matsi kerrallaan eteenpäin”, kommentoi Virtanen.

Toisessa karsintaottelussa asettuu vastaan niin ikään brittiläinen Paul Jubb (ATP-193); ottelu pelataan keskiviikkona. Virtanen voitti Jubbin kaksi vuotta sitten nurmikentillä pelatussa ottelussa. Kolmella voitolla aukeaa paikka pääsarjaan.

Suomalaisista pääsarjoissa ovat kaksinpelissä Emil Ruusuvuori ja nelinpelissä Harri Heliövaara sekä junioreissa Oskari Paldanius.