Virtanen eteni jälleen US Openin pääsarjaan – ”Karsintafinaali oli viikon paras pelini”

22.8.2024  |  21:52  |  Raportit

Otto Virtanen toisti viime vuoden temppunsa ja karsi pääsarjaan US Openissa.

Virtanen (ATP-125) sai karsintafinaalissa vastaansa tutun ranskalaisen, suomalaisjuuretkin omaavan Lucas Pouillen (ATP-151). Alkuvuoden tapaan oli suomalaispelaaja kaksikosta vahvempi; tällä kertaa kolmessa erässä 7-6(2), 1-6, 6-3.

”Fiilikset ovat todella hyvät; tavoite on nyt täytetty karsinnan suhteen. Karsintafinaali oli viikon paras pelini. Tuntui, että olosuhteet olivat myös pelattavammat kuin aiemmin, kun oli vähemmän tuulta. Pääsin paremmin rytmiin ja lyömään paremmin. Loppuun löytyi ottelun parhaimmat syötöt, siitä jäi hyvä maku suuhun. Nämä ovat hienoja saavutuksia yltää pääsarjaan. Todella hyvä ja tiukka viikko. Grand slameissä on aina extralataus ja nyt on sitten neljä päivää aikaa valmistautua pääsarjaan. Huolletaan kroppa kuntoon, täyttä treeniä ja ensi viikolla nauttimaan”, kommentoi Virtanen.

Viime vuoden US Open oli hyvinkääläislähtöisen pelaajan ensiesiintyminen grand slam -turnauksen pääsarjassa. Tänä vuonna Virtanen on pelannut jo Ranskan avointen ja Wimbledonin pääsarjassa, joista jälkimmäisessä oli tuloksena myös pääsarjan toisen kierroksen paikka.

US Openin kaksinpelin pääsarjassa nähdään kaksi suomalaista. Kaksinpelikaavio tehtiin torstaina ja se heitti Emil Ruusuvuoren (ATP-83) neljänneksi sijoitettua saksalaista Alexander Zvereviä (ATP-4) vastaan; Virtanen kohtaa toisen karsijan ranskalaisen Quentin Halysin (ATP-119). Nelinpelissä nähdään myös Wimbledon mestarit Harri Heliövaara/Henry Patten sekä juniorisarjassa Oskari Paldanius.

US OPEN

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 34/2024 – →