Virtanen hävisi viidessä ja Ruusuvuori kolmessa erässä Ranskan avoimissa

27.5.2024  |  22:42  |  Raportit

Otto Virtanen ja Emil Ruusuvuori hävisivät ensimmäisen kierroksen ottelunsa Ranskan avoimissa.

RANSKAN AVOIMET 26.5.-9.6.
Kaksinpeli, 1. kierros
Emil Ruusuvuori – Soonwoo Kwon 3-6, 4-6, 3-6
Otto Virtanen – Filip Misolic 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 2-6

Nelinpeli, 1. kierros
Harri Heliövaara/Henry Patten – [5] Santiago Gonzalez/Edouard Roger-Vasselin | tiistai n. klo 16.00
Ruusuvuori/Marton Fucsovics – [2] Rohan Bopanna/Matthew Ebden | tiistai n. klo 16.00

Päivän ensimmäisessä suomalaisottelussa Emil Ruusuvuori (ATP-67) kohtasi etelä-korealaisen Soonwoo Kwonin (ATP-494). Kaksinkertainen ATP-kisavoittaja Kwon tekee paluuta kisakentille olkapäävamman jäljiltä ja hän näyttikin sateiden katkomassa ottelussa varmuuttaan sekä voimantuottokykyään.

Ruusuvuoren hakiessa terävintä iskuaan pääsi Kwon tuulettamaan voittoa suoraan kolmessa erässä 6-3, 6-4, 6-3.

Virtanen (ATP-156) oli hetken aikaa jo ulkona pääsarjasta, kun hän hävisi viime viikolla karsintafinaalin. Lucky loser -paikka avautui, kun australialainen Christopher O´Connell vetäytyi kisasta. Avauskierroksen ottelussa kovalyöntinen suomalaispelaaja sai vastaansa itävaltalaisen karsinnat selvittäneen ja ensimmäistä kertaa grand slamin pääsarjassa pelanneen Filip Misolicin (ATP-243).

Virtanen, joka debytoi grand slam -tasolla viime vuoden US Openissa, pelasi rentoutuneesti ja tehokkaasti, mikä toikin suomalaiselle vakuuttavan 2-0 (6-4, 6-4) eräjohdon. Misolic taisteli kuitenkin tiensä otteluun mukaan viemällä kolmannen erän 6-3. Vessatauon jälkeen Virtanen kiihdytti neljännessä erässä jo 4-0 johtoon. Misolic ei hätkähtänyt, vaan varmuudella tuli rinnalle ja pakotti ratkaisun viidenteen erään vietyään erän 6-4. US Open -debyytin tavoin oli Virtasen lopulta taipuminen viidessä erässä 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 2-6.

Seuraava uutinen: Sisu Tennis –… →