Virtanen pääsarjaan Wimbledonissa – ”Innolla odotan pääsarjan alkua”

27.6.2024  |  16:37  |  Raportit

Otto Virtanen eteni kaksinpelin pääsarjaan Wimbledonissa. Grand slam -turnauksen pääsarjapaikka on suomalaisen uran kolmas; edeltävät olivat hetki sitten Ranskan avoimissa ja viime vuoden US Openissa.

Virtanen (ATP-149) eteni karsintafinaaliin kahden trillerin kautta, joissa molemmissa hän selvitti vastustajien neljä ottelupalloa. Karsintafinaalissa ei suomalaispelaaja päästänyt vastustajaansa matsipalloihin kiinni. Virtanen kiihdytti nopeasti 2-0 eräjohtoon (6-1, 6-2) argentiinalaista Roman Andres Burruchagaa (ATP-144) vastaan. Kolmannessa erässä Burruchaga teki ottelusta jännittävän viemällä erän 7-5. Neljäs erä oli tasaisin ja ratkaisu haettiin tie-breikistä. Lopulta Virtanen vei ottelun nimiinsä 6-1, 6-2, 5-7, 7-6(4).

”Peli alkoi todella hyvin, ihan kaikki toimi. Oli rauhallista ja tiesin koko ajan mitä tehdä, mikä palkittiin kahdella todella hyvällä erällä ja johdolla. Meni juuri niin kuin haluttiin. Kolmaskin erä tuntui olevan hallinnassa ja johdin sitä murrolla, mutta sitten syöttö alkoi temppuilee. Ei löytynyt rutiinia ja ykkönen ei pudonnut ruutuun hyvällä prosentilla; se vaikeutti omaa peliä ja myös vastustaja paransi sekä alkoi pelaamaan vapautuneemmin. Hän laittoi minut pelaamaan parastani, jotta voittaisin. Tuossa samassa tilanteessa olin itse aiemmilla kierroksilla, niissä pystyy pelaamaan todella rennosti Hyvin onnistuin päättämään lopulta ottelun”, kommentoi Virtanen.

”Innolla odotan pääsarjan alkua, alkaa se sitten maanantaina tai tiistaina. Nyt kroppa kuntoon ja siitä sitten eteenpäin ensi viikolla”, päätti Virtanen.

WIMBLEDON

Wimbledonissa kaksinpelin pääsarjassa nähdään Virtanen ja Emil Ruusuvuori, nelinpelissä Harri Heliövaara sekä poikien sarjassa Oskari Paldanius. Pääsarjakaaviot arvotaan perjantaina.

Seuraava uutinen: SM-kilpailuiden puolivälieräparit selvillä… →